Věčné sliby -Libor Všetula (24. květen 2008)

posted in: Z akcí | 0

Zlín 24.5.2008

VĚČNÉ SLIBY – LIBOR VŠETULA

Kam sa vydat na cestu?? Toť otázka! Nekomu sa zdá jako velice obyčejná, ale nekomu mění celý život! K důležitému kroku na své životní cestě se rozhodl Libor Všetula – náš znorovský rodák a faň radostný Boží človíček… J Do Zlína sme za ním jeli, abychom s ním prožili jeho VĚČNÉ SLIBY a spolu s ním se modlili k Bohu, aby vydržel ve svém slibu, kterým se natrvalo zasvětí Bohu v kongregaci Salesiánů Dona Boska.

Sešlo se nás teda hodně – ze všech možných končin. Už enom ze Znorov dojél plný autobus, několik aut a my sme dofrčali vlakem… Ze Znorov sme vyrazili 4, ale po cestě sme nabrali eště Tidíta s Marťů, kteří jéli zrovna ze škole. Po krásné procházce Zlínem sme konečně dorazili ke kostelíku Panny Marie – kde sa zrovna konala svatba – tak sme nevěděli, lesti si to Libor náhodů eště nerozmyslel… =)

Když sme pozdravili známé, Tidít pofotil všecky kolem a nasůkali sme sa do kostela – slavnost mohla začat. Krásné tóny schóly se rozezněly v našich uších a už sa „řítil“ průvod ministrantů, kněží a na konci náš Libor a dokonca eště Petr, který taktéž měl skládat věčné sliby.

Hned na začátku nás kluci přivítali a řekli nám něco málo o svých životních cestách a už, už mohla začat mše svatá… Libor „vystřihl“ na kytaru krásný žalm, zaposlouchali sme sa do hezkého kázání a už tu byl ten hlavní okamžik, kdy kluci – Libor a Petr – složili svůj věčný slib – chudoby, čistoty a poslušnosti – a na znamení úplného odevzdání leželi na zemi před Bohem za zpěvu litanií.

Všecko sa nakonec zvládlo – kluci si to nerozmysleli – a tak nás všecky pozvali k hostině. Toš přeca neodmítnem – abychom neurazili – tak sa obhlédáme, co majů dobrého a pak cupitáme na hřiště, kde je už pro nás nachystaná jakási sranda. Aj sme si zatančili – ale vzhledem k časové tísni sme moseli bohužel utěkat na vlak.

Toš zase jedno krásně strávené odpoledne… děkuju!

Krysa 🙂

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments