Vánoční ministrantský turnaj v sálové kopané

posted in: Z akcí | 0

             Ve středu 27. prosince 2012 se do Vnorovské sportovní haly sjeli ministranti ze všech koutů veselského děkanátu, aby se zúčastnili každoročního vánočního turnaje v sálové kopané. Hrálo se ve 3 kategoriích v celkovém počtu 24 týmů. Naši farnost reprezentovaly 3 týmy, po jednom v každé kategorii.

            Turnaj byl zahájen přivítáním účastníků turnaje, vysvětlením pravidel a společnou modlitbou z úst Otce Josefa. Po tomto úvodu se týmy začaly rozcvičovat a připravovat se na utkání. Kluci se do zápasů pouštěli s obrovským nasazením a připravili divákům napínavou podívanou. Hrálo se však čistě a bez zbytečných nadávek a faulů – tak, jak se na ministranty sluší. Na dodržování pravidel dohlíželi rozhodčí. Ze vší té námahy jednomu pořádně vyhládne. Vnorovská děvčata na to však myslela a pro kluky připravila občerstvení, které bylo k dispozici po celou dobu turnaje. Chleba s pomazánkou, buchty a nějaké to vánoční cukroví přišlo hráčům velmi k chuti a děvčata sotva stíhala doplňovat tácy s jídlem. Po skončení základní části hry se vnorovjané mohli radovat, neboť do boje o medaile postoupily všechny 3 naše týmy. Dramatické finále přineslo spoustu krásných gólů a v některých případech rozhodovaly až penalty. Vnorovští ministranti uspěli ve všech 3 kategoriích: mladší žáci obsadili 1. místo, starší žáci 3. místo a v kategorii MAXI (15–18 let) vybojovali naši kluci 2. místo.

Závěrem se sluší poděkovat všem, kteří se na přípravě turnaje podíleli. Především Mirovi Pátkovi za organizaci turnaje, Víťovi Macháčkovi jakožto trenérovi vnorovských ministrantů, Jankovi Třináctému a Jirkovi Třináctému jakožto rozhodčím, děvčatům zajišťujícím občerstvení a dalším pořadatelům.

 Kája Vaštík

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments