říjnové eMPéčko

posted in: Z akcí | 0

Tak nám, milí VFMáci opět nastalo období, kdy se poslední pátky v měsících konají eMPéčka neboli Mládežnické Pátky. Letošní školní rok se první eMPéčko konalo 19. října 2012 v Radějově v kostele sv. Cyrila a Metoděje.

Začínalo jako vždy v 19:19 mší svatou. Na začátku mše byl kostel skoro prázdný, postupem času ale začali přicházet další lidičkové, až se náš počet nakonec vyšplhal přibližně na 70 lidí. To je slušný počet. Při mši nám nádherně hrála a zpívala radějovská schóla.

Na eMPéčko přijel také host, p. Jan Linhart, spirituál Teologického konviktu v Olomouci, aby nám po mši udělal přednášku na téma “Uzdravení duše ve SVÁTOSTI SMÍŘENÍ“. Přednáška se konala v tělocvičně naproti kostela. Hned u vchodu dostal každý účastník Celostátního setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou krátký dotazník, takové zhodnocení akce.

Všichni jsme byli zvědaví, co si pro nás otec připravil. Přednáška trvala od 8 asi do 10 hodin. Přinesla nám mnoho informací týkající se svátosti smíření, navnadila nás k častějšímu rozhovoru s Bohem. Ukázala nám, abychom se nebáli jít ke zpovědi i kdyby náš hřích byl sebevětší. Také jsme mohli každý napsat svou otázku, která ke konci byla zodpovězena.

Před přednáškou i o pauze byly na chodbě připraveny haldy buchet a čaje a rozjely se zde debatní skupinky.

Kromě mě nebyl na eMPéčku nikdo ze Znorov, tak trochu vás navnadím na další eMPéčko, které se koná 30. listopadu v Moravském Písku. Otec nám slíbil malé překvapení, speciální hosty. A o jaké hosty jde, se dozvíme až 30. listopadu.

Ziky 🙂

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments